پایان نامه مهندسی شیمی و موضوعات ارشد و دکتری
پایان نامه مهندسی شیمی و موضوعات ارشد و دکتری
مهندسی شیمی رشته تحصیلی بسیار گسترده، پویا و در حال تحول است که علوم مختلف از جمله نفت و گاز، فرآوری مواد غذایی، فناوری داروسازی، بیوتکنولوژی و مسائل زیست محیطی را در بر میگیرد. اگر میخواهید عشق به علم و مهندسی را برای حل مشکلات ترکیب کنید، و دانش خود را در تبدیل مواد اولیه به محصولات مفید افزایش دهید، ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی مهندسی شیمی میتواند بسیار کمک کننده باشد.
بسیاری از دانشآموختههای مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی تمایل به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر دارند. مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی ارشد به صورت تخصصی روی موضوعات مختلف تمرکز میکند، بنابراین علاقهمندان به این رشته میتوانند با ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی علاوه بر کسب علم و دانش بیشتر روشهای اجرایی مهندسی شیمی را نیز فراگیرند. یادگیری تخصصی و تجربی مهندسی شیمی به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی این رشته شانس بیشتری برای وارد شدن به بازار کار میدهد.
موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی شیمی:
انتخاب موضوع پایاننامه همواره یکی از دغدغهها دانشجویان ارشد و دکتری در نگارش پایان نامه است. انتخاب مناسب موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری به انجام پایان نامه مهندسی شیمی کمک بسیاری میکند و میتواند در آینده کاری پژوهشگران این علم تاثیر بسزایی داشته باشد. بدین جهت مؤسسه پایان نامه ارزان تلاش میکند تا با به کارگیری بهترین مشاوران و اساتید علم مهندسی شیمی، راهکارهای استاندارد شده علمی- پژوهشی و مطابق با استانداردهای روز دنیا و نظام آموزشی کشور شما دانشجویان جویای علم را در زمینه مشاوره نگارش پایان نامه و رسیدن به بهترین نتیجه یاری دهد. در ادامه برخی از پرطرفدارترین موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی شیمی ارائه شده است:
تشریح توربینهای گازی و شبیهسازی شیرین کردن گاز LPG با استفاده از نرم افزار HYSYS
تولید اتانول از مواد لیگنو-سلولزی
کاربرد مواد نانو ساختار بر پایه زیست محیطی برای کنترل خصوصیات سطح
مدلسازی انتقال انتشاری در محیطهای ناهمگن
بررسی و طراحی مدل ریاضی از یک برج جذب اکسید نیتروژن
کاربرد مواد مغناطیسی برای اکسیداسیون انتخابی و کاربردهای شیمی سبز
یافتن پلاستیک قابل بازیافت برای باتریهای هیدرید نیکل-فلزی
مشخص کردن مسیرهای ترجیحی یک مایع خیس کننده در یک ماده متخلخل
بررسی تشکیل NOx در احتراق حلقه شیمیایی
تولید مواد جدید کفزا از بیوپلیمرهای چوب
و …
معرفی گرایش های مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری:
طبق آخرین دفترچه راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد و دکتری منتشر شده از سوی سازمان ستجش آموزش کشور، رشته مهندسی شیمی در مقاطع تحصیلات تکمیلی دارای گرایشهای ترموسینتتیک و کاتالیست، فرآیندهای جداسازی، طراحی فرآیند، مدلسازی، شبیهسازی و کنترل، محیط زیست، فرآوری و انتقال گاز، صنایع پتروشیمی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی معدنی، نانوفناوری، پلیمر، پدیدههای انتقال، زیست پزشکی، مهندسی انرژی، انرژیهای تجدیدپذیر، نانوفناوری، طراحی فرآیند و سایر زیرگرایشها است. در ادامه به اختصار برخی از گرایشهای مهم و شناخته شده این رشته را همراه با موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی شیمی آوردهایم:
فرآیندهای جداسازی:
همانطور که از نام این رشته برمیآید، دانشجویان گرایش فرآیندهای جداسازی با انواع سیستمهای جداسازی از جمله تقطیر، استخراج، تبلور و … آشنا میشوند. برای انتخاب مناسب موضوع پایاننامه نیاز به تسلط بر علومی مانند روشهای خاص جداسازی، جداسازی چند جزئی، پدیدههای سطحی، تبلور صنعتی، فرآیندهای جداسازی غشایی، پدیدههای خشک نمودن و سایر موضوعاتی از این قبیل است. در ادامه برخی از جدیدترین تحقیقات انجام شده در این رشته در منابع داخلی و خارجی آورده شده است:
کاربرد غشاء سلولزی جاذب برای جداسازی مایعات
فرآیند جداسازی multi-spheres در جریان هیپرسونیک
گرفتن کربن پس از احتراق با ادغام کریستالیزاسیون سردکننده در فرآیندهای بر پایه آمونیاک
توسعه میکروفلوئیدهای بر پایه قطره برای ارزیابی رفتار تصادفی هسته کریستالی
بررسی فرآیند یکپارچه جداسازی غشایی و صرفه جویی در انرژی براساس برنامهنویسی ژنتیک برای دستیابی به تولید پاک
و …
گرایش طراحی فرآیند:
در مهندسی شیمی، طراحی فرآیند یک انتخاب و ترتیب توالی واحدها برای تبدیل فیزیکی و یا شیمیایی مطلوب مواد است. طراحی فرآیند میتواند طراحی امکانات جدید و یا اصلاح و توسعه امکانات موجود باشد. درواقع وظایف اصلی مهندسین شیمی در این گریش طراحی، ساخت و بهرهبرداری از فرآیندها برای کاهش هزینهها است. دانشجویان این رشته موضوع پایان نامه خود را میتوانند از میان زمینههای مانند طراحی و آنالیز راکتورهای پیشرفته، طراحی فرآیند انتقال جرم و حرارت در صنایع نفت و گاز و صنعت غذا و سایر زمینهها انتخاب نمایند. در زیر برخی از موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی شیمی گرایش طراحی فرآیند جهت آشنایی و راهنمایی دانشجویان این رشته آوردهایم:
تبدیل شیمیایی بیومس به مواد شیمیایی
طراحی و پیادهسازی مدلهای جدید برای استفاده مجدد از آب و فاضلاب صنعتی
طراحی فرآیندهای شیمیایی با شبیهسازی و مدلسازی
کاربرد مهندسی بیوپروسس (برای مثال آنزیمها و میکروبها در تبدیل بیومس، به عنوان میزبان تولید، در کاربردهای زیستمحیطی)
تشدید فرآیند با استفاده از حلقه شیمیایی در گاز طبیعی به فرآیند تبدیل دیمتیل اتر: کاربردی از طراحی فرآیند
و …
گرایش فرآوری و انتقال گاز:
با توجه به اینکه استخراج گاز یکی از مهمترین اقدامات در کشور ایران است، رشته فرآوری و انتقال گاز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هدف از ایجاد این گرایش تربیت متخصصانی است که تولید منابع گازی و استخراج آن را بهبود و توسعه دهند. از جمله زمینههای علمی این رشته شامل عملیات فرآوری گاز، تراکم انتقال و توزیع گاز، شبیهسازی فرآیندهای صنعت گاز به کمک کامپیوتر، دینامیک گاز، مهندسی مخازن گاز، مدیریت پروژههای نفت و گاز و … است. دانشجویان و پژوهشگران این رشته میتوانند نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری خود را در زمینههای نام برده پیش برند. برای درک و تصمیم گیری بهتر در انتخاب موضوع پایان نامه، برخی از پژوهشهای انجام شده در این زمینه در زیر ارائه شده است:
ارزیابی در دسترس بودن خط لوله انتقال گاز قدیمی با استفاده از مدلسازی فرآیند تصادفی
طراحی سیستم استنتاج عصبی فازی برای بهینهسازی فرآیند در واحد انتقال گاز طبیعی
پتانسیل بهینهسازی انرژی در زنجیره تولید ال ان جی مقیاس کوچک با رویکرد جذب دی اکسید کربن
بررسی روشهای مناسب جداسازی برای بالا بردن ارزشهای حرارتی گاز طبیعی با استفاده از فرآیندهای تبرید، جذب سطحی و غشایی
بررسی و مطالعه میزان حلالیت گاز دی اکسید در محلولهای آمین
و …
گرایش مدل سازی، شبیه سازی و کنترل:
این گرایش درواقع زبان ریاضی مهندسی شیمی است. دانشجویان این رشته پدیدههای موجود در مهندسی شیمی را با استفاده از نرمافزارهای مرتبط با آن بیان میکنند. بنابراین تسلط بر علوم مهندسی کامپیوتر خصوصاً در زمینه برنامهنویسی و اتوماسیون صنعتی میتواند بسیار کارآمد باشد. از جمله حوزههایی که دانشجویان میتوانند موضوع پایاننامه خود را براساس آن پیش برند شامل کنترل مدرن و بهینه، کنترل دیجیتالی، کنترل غیرخطی و کاربرد هوش مصنوعی است. برخی از موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی شیمی گرایش مدلسازی، شبیهسازی و کنترل به قرار زیر است:
مدلسازی فرآیند و شبیسازی یک کارخانه سنتز متانول با استفاده از جریانهای سیگناس به دست آمده از بیومس
شبیهسازی اکسیداسیون آمونیاک راکتور گازی
شبیهسازی راکتورهای واقعی
و تصفیه آب گیاهی
مدل جانشین مبتنی بر فراگیری عمیق برای شبیهسازی مخزن نفت با کنترل مناسب زمان متغیر
و …
در صورت نیاز به مشاوره و انجام پایان نامه دکترا و ارشد با ما در اتباط باشید | پایان نامه ارزان