آموزش نوشتن فصل دوم پایان نامه 

آموزش نوشتن فصل دوم پایان نامه 

آموزش نوشتن فصل دوم پایان نامه

 

آموزش نوشتن فصل دوم پایان نامه 

برای نگارش پایان‌نامه معمولا پنج فصل مهم در نظر گرفته می‌شود و نوشتن هر فصل بر اساس اصول و قوانینی مشخص است، اما ما در این مقاله به نگارش فصل دوم پایان‌نامه و نکات مهم درباره آن خواهیم پرداخت. مهمترین هدف از نوشتن فصل دوم پایان‌نامه جمع‌آوری اطلاعات است که به هیچ وجه کار ساده‌ای نیست و اغلب حجم زیادی دارد. دانشجویان عناوین مختلفی برای این فصل پایان‌نامه‌شان برمی‌گزینند که البته بستگی به عنوان در نظرگرفته توسط دانشگاه نیز دارد؛ مثل: بررسی مبانی نظری پژوهش، بررسی ادبیات موضوع، ادبیات نظری و پیشینه پژوهش، بررسی مبانی تحقیق و…

نکات مهم برای جمع‌آوری اطلاعات فصل دوم پایان نامه

پیش از آغاز نوشتن فصل دوم پایان‌نامه باید کارهای مقدماتی ضروری انجام شود؛ نخست این‌که چند نمونه از پایان‌نامه‌های موفق مطالعه شود تا دانشجویان با اصول و روش‌های خوب آشنا شوند و سپس سبک نگارشی مناسب را انتخاب کنند، به طوری که در نهایت، بتوانند محتوایی شفاف و قابل درک ارائه کنند و البته در این کار، دقت در رعایت قواعد و استانداردهای نگارشی بسیار اهمیت دارد و بهتر است از کمک متخصصان یا از نرم-افزارهای ویرایشی استفاده کرد.

مورد بعدی این‌که دانشجویان لازم است از استانداردهای دانشگاه محل تحصیل خود مطلع باشند و آن اصول را رعایت کنند. فصل دوم پایان‌نامه اغلب حجم زیادی دارد و معمولا دانشجویان بین 20 تا 50 صفحه برایش در نظر می‌گیرند، اما باید دقت شود که به ورطه زیاده‌گویی نیفتد، ضمن این‌که انسجام و پیوستگی و دسته‌بندی مطالب نیز حفظ شود.

همچنین لازم است اطلاعات جدید و معتبر گردآوری شوند که برای این امر بهتر است هم از منابع اینترنتی کمک گرفت و هم از منابع کتابخانه‌ای مانند کتاب و مجلات به‌روز. یادآوری می‌شود که جدید بودن منابع پایان نامه به آن اعتبار می‌بخشد، اثرگذاری موضوع پایان‌نامه را بیشتر می‌کند و بر صحیح بودن ساختار مطالب صحه می‌گذارد.

مراحل نگارش فصل دوم پایان‌نامه

در نوشتن فصل دوم پایان‌نامه به طور معمول از ترتیب زیر استفاده می‌شود:

1.         مقدمه: در ابتدا باید درباره موضوع پایان‌نامه و هدفش توضیحی خلاصه در حد دو پاراگراف داده شود و سپس محتوای فصل معرفی شود؛ مثلا این‌که این فصل به چند بخش تقسیم می‌شود و شامل چه مواردی است.

2.         مبانی نظری: در این قسمت، همه نظریه‌های مرتبط با موضوع پایان‌نامه به ترتیب روند تکاملی‌شان مطرح می‌شوند. برای روشن شدن مفاهیم نظری متغیرهای تحقیق باید مفاهیم اصلی مشخص و با استناد به آثار معتبر به صورت علمی تشریح شوند.

3.         پیشینه تحقیق: در این بخش به همه تحقیقات ایرانی و خارجی مرتبط با موضوع پایان‌نامه پرداخته می-شود. دقت شود که اولویت با پژوهش‌های داخلی است و باید همه منابع ایرانی را با نظم و دسته‌بندی دقیق از آغاز بررسی این موضوع تا امروز مرور کنید، سپس سراغ مطالعات خارجی بروید.

4.         جمع‌بندی کلی: در این قسمت جمع‌بندی کلی از داده‌ها و اطلاعات ارائه می‌شود.

مطالب پیشنهادی :
زمان دفاع از پایان نامه ارشد چقدر است؟

5.         چارچوب نظری: در این بخش متغیرهای پژوهش اعم از مستقل یا وابسته، کمی یا کیفی و… تشریح می-شود.

6.         مدل مفهومی: مدل ارتباطی طرح نظری یا تئوری در این قسمت ارائه می‌شود تا دید روشن و شفافی نسبت به پیشینه پژوهش و مفاهیم آن ایجاد کند.

7.         خلاصه مطالب: قسمت آخر، مختص چکیده‌ای از همه مطالب فصل است.

مراحل انتخاب مبانی نظری فصل دوم پایان نامه

این بخش از فصل دوم پایان‌نامه اهمیت بسیاری دارد، به همین دلیل رعایت موارد زیر ضروری است:

           بررسی نظریه‌ها

           نقد نظریه‌ها

           تعیین نوع نظریه مبنایی پژوهش

           بررسی جوانب تئوری انتخاب‌شده

           بررسی تاریخچه رویکرد مد نظر

           معرفی صاحبنظران رویکرد منتخب

          معرفی متغیرهای تحقیق از دیدگاه صاحبنظران

           ارزیابی تعاریف و مشخص کردن آن‌ها برای متغیرها

           جمع‌بندی یکپارچه مبانی نظری

مراحل نگارش پیشینه تحقیق فصل دوم پایان نامه

بررسی پیشینه تحقیق به ارزیابی، نقد، تفسیر و تجزیه و تحلیل موضوعات و نظریات کمک می‌کند و با این روش می‌توان پژوهش‌های مختلف را مقایسه کرد و به نتیجه بهتر دست یافت. مراحل زیر برای این منظور موثرند:

          تعیین کلیدواژه‌ها

           جستجو در منابع

           پیدا کردن منابع و ماخذ

           گزینش منابع و ماخذ

           خلاصه کردن منابع و ماخذ

           نقد منابع و ماخذ

           تدوین مبانی تجربی تحقیق

مرور مطالعات پیشین اهمیت موضوع پایان‌نامه دانشجویان در روند تکاملی سلسله تحقیقات این حوزه و نیز به‌روز بودن داده‌های پژوهش دانشجو را نشان می‌دهد. همچنین ارجاع به پژوهش‌های دیگران بر اعتبار علمی پایان‌نامه می‌افزاید و اشراف و تسلط دانشجو بر آن موضوع تحقیقی را نشان می‌دهد.

سایت‌های مفید برای نگارش فصل دوم پایان‌نامه

برای نوشتن فصل دوم پایان‌نامه رجوع به سایت‌های معتبر و مفید نیازی الزامی است و ما اینجا چند سایت معروف را معرفی می‌کنیم.

          گوگل اسکالر (google scholar): بهترین سایت جستجوی منابع علمی دنیاست که استفاده از آن ساده است و به دلیل فیلترهای جستجوی دقیق دستیابی به اطلاعاتش به سرعت امکان‌پذیر است.

          علم نت: این سایت را می‌توان گوگل اسکالر ایرانی نامید، زیرا هم جامع است و هم با انواع فیلترهای جستجو دسترسی به همه موضوعات منابع علمی ایرانی را امکان‌پذیر می‌کند.

          ایرانداک: پایگاه گنج ایرانداک نیز یکی از معتبرترین وبسایت‌های جستجوی مقالات علمی و بسیار جامع است که روش کار در آن بسیار ساده است.

پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با ایرانداک و نحوه جستجو در آن، مطلب چرا باید در ایرانداک به جستجوی مقاله بپردازیم؟ را در همین سایت مطالعه کنید.

مطالب پیشنهادی :
مقاله‌ پژوهشی رد شود چکار کنیم؟

چند نکته مهم در نگارش فصل دوم پایان‌نامه

           مطالب را با دقت فیش‌نویسی و جمع‌آوری کنید.

          از زبان نگارشی و قلم خودتان برای خلاصه‌نویسی اطلاعات جمع‌آوری‌شده استفاده کنید و خلاقیت داشته باشید.

           از جداول و نمودارها برای بیان اطلاعات بهره ببرید.

           به انسجام متن، تیترها و ارجاعات دقت کنید تا نظم و توالی مطالب حفظ شود و احیانا به دلیل بهم-ریختگی و اشتباه محتوایی، شائبه کپی بودن متن در اذهان ایجاد نشود.

           رعایت آیین نگارش صحیح و ویرایش فنی و محتوایی مطالب را فراموش نکنید.

خدمات جامع موسسه پایان نامه ارزان برای انجام پایان نامه

همان‌طور که بارها تاکید کرده‌ایم، نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد و انجام رساله دکتری باید بر اساس اصول و روش‌های درست باشد تا با کیفیت بالا ارائه و به نتیجه عالی منتهی شود. ما در مطالب متعدد چگونگی نگارش پایان نامه قوی و استاندارد را توضیح داده و محتوای هر فصل و نکات و ترفندهای ارتقای کیفیت‌شان را به طور مفصل شرح داده‌ایم. در این مطلب نیز به فصل  دوم پایان نامه پرداختیم و اهمیت گردآوری اطلاعات را یادآوری کردیم، اما به احتمال زیاد شما در روند پژوهش و نوشتن فصول مختلف پایان نامه خود با پرسش‌ها، ابهامات و چالش‌های گوناگونی مواجه خواهید شد که در این موارد توصیه همیشگی ما مشورت با استادان دانشگاه‌تان است؛ از تجارب و توصیه‌های استادان خود بهره ببرید و به نکاتی که آنان گوشزد می‌کنند، دقت کنید.

اما مسئله بعدی، که متاسفانه بسیاری از شما دانشجویان عزیز با آن برخورد دارید، فرصت کم استادان و در دسترس نبودن‌شان در مواقعی است که شما نیاز دارید و بدیهی است این مشکل موجب وقفه و اتلاف زمان شما می‌شود. به همین دلیل معمولا دانشجویان برای افزایش سرعت عمل خود سراغ موسسات مشاوره می‌روند. اما در این مرحله یک نکته بسیار مهم باید مورد توجه شما باشد و آن نکته مهم، اعتبار موسسات است؛ موسسه‌ای را انتخاب کنید که از اعتبار و رسمی بودن آن اطمینان کامل دارید تا گرفتار سودجویان این حوزه نشوید و از ضرر و زیان‌های گاه غیرقابل جبران پیشگیری کنید.

 

در صورت نیاز به مشاوره و انجام پایان نامه دکترا و ارشد با ما در ارتباط باشید | پایان نامه ارزان

مشاوره رساله : 09199631325

مشاوره مقاله : 09353132500

افزودن یک دیدگاه