علت وقوع سرقت ادبی در مقالات علمی
علت وقوع سرقت ادبی در مقالات علمی :
سرقت ادبی و تشابهات ادبی گاها ممکن است بدون اطلاع نویسنده در متن مقاله به وقوع بیاید و نویسنده بدون اطلاع از آن مقاله را به مجله سابمیت کند غافل از اینکه چه آینده سختی در انتظار مقاله میباشد.
سرقت علمی چیست؟
واژه plagiarism به موارد بسیاری تعلق میگیرد.از جمله مواردی که ممکن است در آنها سرقت ادبی مشاهده شود سرقت اشعار و افکار و پژوهش ها میباشد.این واژه برای اولین بار در قرن اول میلادی توسط شاعر رومی به نام “مارتیال” برای ربودن شعرهایش توسط شاعر دیگری به کار رفت.این واژه در سال ۱۶۰۱ توسط بن جانسون به معنی کسی که متهم به دزدی ادبی است توصیف شد و واژه دستبرد یا دزدی علمی در حوالی سال ۱۶۲۰ از آن مشتق شد.از آنجایی که تعداد مقالات علمی منتشر شده در هر حوزه گاهی به چند صد هزار تا نیز میرسد و احتمال اینکه در متن این مقالات جملات یا عبارات تکراری مشاهده شود بسیار بالا میرود.و حتما به این موضوع اعتماد نکنید که از هیچ منبع دیگری استفاده نکرده اید و هیچ متن تکراری در متن مقاله شما وجود ندارد گاهی احتمال دارد که سرقت علمی و ادبی به صورت ناخواسته اتفاق بیفتد و اصلا شما از وقوع آن اطلاع نداشته باشید.در سالهای اخیر دزدی های زیادی در مقالات به صورت عمدی و یا سهوی اتفاق افتاده است.هر مقاله باید قبل از اینکه به مجله سابمیت شود از لحاظ میزان مشابهت های ادبی مورد سنجش قرار گیرد.
تصویر
دلایل وقوع سرقت علمی
گسترش اینترنت و تسهیل در دسترسی سریع و کمهزینه به اطلاعات و نبود فرهنگ حفظ حقوق پدیدآورندگان آثار؛
بیاطلاعی افراد جوامع از قوانین و اصول موجود و عدم آموزش و اطلاعرسانی در این زمینه؛
عدم شناسایی تواناییها و ظرفیتهای علمی و منابع موجود و فشار بر دانشجویان و دانشپژوهان برای انجام پژوهش؛
توجه به کمیت پژوهش و مقالات و سنجش افراد بر اساس کمیت کار پژوهشی و ارائه امتیازات بر اساس کمیتها؛
شهرتطلبی و زیادهطلبی؛
عدم وجود قوانین و منشورهای اخلاقی مدون؛
عدم آموزش و نهادینهسازی فرهنگ رعایت مالکیت معنوی؛
نبود مراکز و نهادهای تدوین، اجرا و ارزیابی قوانین مربوط در کشور؛
سهم اندک پژوهش از تولید ناخالص ملی در مقایسه با کشورهای توسعهیافته که این شاخص بیش از سه درصد است، موجب تنزل کیفیت پژوهشها میشود.
نحوه تشخیص سرقت علمی
برای تشخیص سرقت علمی و ادبی موجود در متن مقالات راههای زیادی وجود دارد از جمله نرم افزار ها و سایت های معتبری که برای تشخیص سرقت ادبی و علمی موجود در مقالات به شما کمک میکنند البته قابل ذکر است که محدودیت هایی نیز در استفاده از این ابزار های تشخیص وجود دارد اما چون یک شخص نمیتواند سرقت ادبی موجود در مقاله را بدون ابزار تشخیص دهد به همین دلیل احتیاج به این ابزار ها دارد.از جمله محدودیت هایی که در استفاده از این نرم افزار ها وجود دارد میتوان به رایگان بودن برخی از آنها اشاره کرد همانطور که میدانید دسترسی به مقالات برخی از ژورنالها به صورت پولی و با پرداخت هزینه میباشند و چون برخی از این ژورنال ها به صورت رایگان ارائه خدمات میکنند دسترسی به پایگاه داده ژورنال های پولی ندارند و میزان مشابهت ادبی را تنها از بین مقالات رایگان بررسی میکنند به همین دلیل احتمال خطا وجود دارد باید در انتخاب سایت ها و نرم افزار ها دقت و توجه کافی داشته باشید تا با کیفیت ترین آنها را انتخاب کنید که به پایگاه داده تمامی ژورنالها دسترسی داشته باشند.سپس متنی که میخواهید میزان تشابهات ادبی آنرا بررسی کنید را در این قسمت وارد کنید تا بررسی شود.
برخی از سایت های تشخیص سرقت ادبی
http://www.plagscan.com/
http://seoabzar.com/plagiarism-checker
http://www.anticutandpaste.com/
http://www.copyscape.com/
http://www.turnitin.com/
http://smallseotools.com/
https://academicplagiarism.com/
http://www.dustball.com/cs/plagiarism.checker
http://plagiarism-detect.com
http://www.duplichecker.com
http://www.scanmyessay.com
https://www.paperrater.com/plagiarism_checker
http://www.effectivepapers.com/plagiarism-checker-for-students.html
http://www.plagiarismsoftware.net/
https://www.scanmyessay.com/
http://www.ithenticate.com/
https://www.diffnow.com/
https://text-compare.com/
https://www.diffchecker.com/
برخی از نرم افزار های تشخیص سرقد ادبی
گرمرلی Grammerly
کپیلیکس COPYLEAKS
پلیجریزم چک Plagiarism checke
پلیجریزما (Plagiarisma)
داپلی چکر (DupliChecker)
PlagTracker
پلیجاسکن (PlagScan)
کپیاسکیپ (CopyEscape)
SmallSEOTools
یونیچک
نحوه رفع سرقت علمی
بعد از اینکه به کمک نرم افزار ها و سایت ها توانستید سرقت ادبی موجود در متن مقاله را تشخیص دهید و بدانید که چند درصد از متن مقاله تشابهت ادبی دارد باید اقدام به رفع آنها کنید نحوه رفع سرقت ادبی مقالات چگونه است؟
تصویر
برای رفع تشابهات ادبی موجود در مقالات باید از طریق راههای زیر اقدام فرمایید.
روش اول
تا جایی که میتوانید به جای کلماتی که در یک جمله وجود دارد کلمات مترادف و هم معنی جایگذین کنید در این صورت تکراری بودن جمله از بین میرود و جمله کمی ناب و جدید تر میشود.درست است که در زبان انگلیسی و فارسی برای یک لغت مترادف های زیادی وجود دارد.اما این مترادف ها همیشه همان معنی را نمیدهند.و با کاربرد کلمه ای هم معنی با کلمه اولیه معنی جمله عوض میشود هرچند که معنی کلمه یکی است ولی در شرایط و جملات مختلف معانی متفاوت میدهد.
روش دوم
سعی کنید ترتیب قرار گیری جملات را تغییر دهید و دقیقا همان کلمات جمله را استفاده کنید اما در یک ترتیب و ساختار جدید.باعث میشود جمله نسبتا تشابه خود را به جملات پیشین از دست بدهد و تا حد ممکن ناب و جدید شود.همچنین وقتی ترتیب لغات را تغییر میدهید، ممکن است لازم باشد که ساختار برخی لغات را نیز تغییر دهید.یا اینکه لازم باشد لغات دیگری را نیز اضافه کنید تا جمله از لحاظ گرامری درست باشد.
روش سوم
گرامر جمله را تغییر دهید. تغییر گرامر جمله به نظر سخت میآید، اما در واقع تغییر گرامر ساده تر از تغییر لغات است. بعلاوه، اگر از طریق تغییر گرامر، جمله را تغییر دهید و اشتباه هم کنید، باز هم جمله ی شما قابل فهم است. اما اگر برای تغییر جمله، لغت را تغییر دهید و اشتباه کنید، خواننده متن شما نمیفهمد که منظور شما چیست.
به کمک این سه روش میتوانید یک متن ناب و جدید در اختیار داشته باشید که میزان مطالب کپی و مشابه در آن به حداقل برسد و یا از بین برود.چنانچه مقاله قبل از پارافریز یا رفع سرقت ادبی به مجله ای سابمیت شود فرد نویسنده به عنوان یک سارق علمی شناخته خواهد شد و اعتبار نویسندگی و چاپ مقاله را از دست خواهد داد.داوران مجلات معتبر هیچگونه بخشودگی در قبال سرقت ادبی مقالات ندارند پس حتما یکی از گام های اصلی را پارفریز کردن مقاله در نظر بگیرید.
علت وقوع سرقت ادبی در مقالات علمی
در صورت نیاز به مشاوره و انجام پایان نامه دکترا و ارشد با ما در اتباط باشید | پایان نامه ارزان
تلفن های مشاوره:09199631325
09353132500