پایان نامه مهندسی مکانیک و موضوعات کارشناسی ارشد و دکتری
پایان نامه مهندسی مکانیک و موضوعات کارشناسی ارشد و دکتری
مهندسی مکانیک یکی از پرطرفدارترین رشتههای مهندسی است که اغلب رتبههای برتر کنکور کارشناسی تمایل به تحصیل در این رشته را دارند. این رشته با طراحی، مدلسازی و بهینه کردن انواع ماشین آلات سروکار دارد. تحصیلات تکمیلی مکانیک گرایشهای متنوعی دارد که علاقهمندان به این رشته میتوانند به کسب دانش و تجربه در حوزههای مختلف آن بپردازند. در کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشجویان از آموزههای دوران کارشناسی و همچنین علوم تخصصیتر در کارشناسی ارشد به صورت تجربی استفاده میکنند، بنابراین انتخاب مناسب موضوع پایان نامه میتواند در آینده شغلی جویندگان این علم تأثیر بسزایی داشته باشد. به همین منظور در این مقاله سعی کردهایم که شما دانشجویان را در انتخاب موضوع متناسب با علاقهمندی و گرایشتان کمک و راهنمایی کنیم.
موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک
موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک همواره از دغدغههای اصلی دانشجویان و پژوهشگران در نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری بوده است. از این رو مؤسسه پایان نامه ارزان تلاش دارد که با ارائه بهترین خدمات مشاورهای و راهکارهای علمی- پژوهشی و مشاوره انجام پایان نامه مهندسی مکانیک منطبق بر استانداردهای پذیرفته شده روز دنیا و نظام آموزشی ایران، به شما عزیزان مشاوره لازم را ارائه دهد. در زیر برخی از محبوبترین و جدیدترین موضوعات در پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک در مجلات خارجی و داخلی آورده شده است:
بهینهسازی قطعات ترکیبی برای به حداقل رساندن زمان و هزینه تولید با استفاده از ساخت مواد
کاربرد ابزارهای پیشرفت شبیهسازی در پیشبینیهای طراحی و توسعه مواد
مزایا و محدودیتهای تبدیل زباله به انرژی در ایران
رویکرد طراحی جدید و مناسب برای کنترل خروجی-بازخورد H∞ در سیستم تعلیق خودرو
طراحی کنترل خودکار وسیله نقلیه مافوق حد پایداری: حرکت در یک مسیر کلی
طراحی مدل تحلیلی سه بعدی و روش تعیین پارامتر در بدنه وسیله نقلیه راه آهن
بررسی تجربی مواد کامپوزیت هیبریدی جدید با استفاده از Ramie-Flax و خصوصیات مکانیکی آن از طریق روش المان محدود
طراحی و ساخت موشکهای هوشمند هوابرد
فناوری هیبریدی برای استفاده از استیلهای بورن با مقاومت بسیار بالا (Ultra-high-strength Boron Steels) با آلیاژ آلومینیوم برای سازههای سبک وزن بدنه خودرو
طراحی سیستم جدید تبدیل انرژی حرارتی اقیانوس برای جوامع مختلف
و …
معرفی گرایش های مهندسی مکانیک در مقاطع تحصیلات تکمیلی:
طبق آخرین دفترچه راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد و دکتری منتشر شده از طرف سازمان سنجش آموزش کشور، مهندسی مکانیک در مقاطع تحصیلات تکمیلی و در مجموعه مهندسی مکانیک دارای گرایشهای مواد مرکب، سازه بدنه خودرو، طراحی سیستمهای دینامیکی خودرو، طراحی و ساخت خودروهای نظامی، سیستم محرکه خودرو، تبدیل انرژی، طراحی کاربردی و ساخت تولید، سیستمهای میکرو و نانوالکترو مکانیک، جوش، مهندسی ماشینهای ریلی، سازههای هوایی، فناوری ماهواره، مهندسی انرژیهای تجدیدپذیر، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک، مهندسی دریا و … است، که موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک در قالب گرایشهای نام برده قرار میگیرد. توضیح برخی از این گرایشها به اختصار در زیر آورده شده است:
گرایش طراحی کاربردی:
همانطور که از نام این گرایش پیداست ، فارغالتحصیلان این رشته در طراحیهای صنعتی مانند اجزا ماشین آلات صنعتی از جمله خودروسازی، صنایع هوا و فضا، صنایع دریایی، صنایع فلزات و … مهارت کسب میکنند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی این گرایش میتوانند موضوع خود در نگارش پایاننامه را از میان زمینههایی مانند طراحی بهینه، طراحی سیستمهای کنترل، طراحی برای ساخت و تولید و سایر زمینههایی از این قبیل انتخاب کنند. در پیش رو برخی از موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک در گرایش طراحی کاربردی جهت راهنمایی در انتخاب موضوع آوردهایم:
طراحی و ساخت داربست پلی کاپرولاکتون انعطافپذیر با خواص مکانیکی تنظیمپذیر برای مهندسی بافت نرم
برنامهریزی تعمیر و نگهداری با استفاده از طراحی مدولار در دستگاه سنگ شکن سنگ آهک
تحلیل استاتکی تیر ترموپیزوالکتریک و کاربرد آن در سازههای هوشمند
تحلیل تئور ترموالاستیسیته طبق دو مدل lord-shulman و green-lindsay تحت شرایط مختلف
بررسی مقدار عددی نیروی کمانش و فرورفتگی موضعی پوسته در هسته در ناپایداری پانل ساندویچی
و …
گرایش سازه بدنه خودرو:
یکی از عوامل موفقیت خودروسازها نوع طراحی بدنه خودرو است. بدنه باید ایمن، سبک وزیبا باشد. همچنین طراحی بدنه نباید در افزایش سرعت خودرو مانعی باشد. یکی از اهداف این رشته تربیت متخصصانی است که بتوانند علاوه بر اهداف گفته شده، طرحهای جدید و کاربردی برای کاهش مصرف سوخت و آلودگی نیز ارائه دهند. از جمله زمینههایی که دانشجویان کارشناسی ارشد این رشته میتوانند پایاننامه خود را در آن پیش برند شامل طراحی و تحلیل سازه و بدنه خودرو، آیرودینامیک خودرو، خستگی و شکست در سازه خودرو، کاربرد ورقها و پوستهها در سازه خودرو، مکانیک ضربه در سازه خودرو و … را نام برد. در ادامه برخی از پژوهشهای داخلی و خارجی انجام شده در این زمینه جهت ایده گرفتن شما دانشجویان ارائه کردهایم:
توزیع احتمالی بار نقطه مشترک در سازه بدنه خودره تحت خمش و چرخش جهانی
اثربخشی جلوگیری از رزونانس صوت با فرکانس پایین به وسیله ساختارهای متخلخل جاذب صدا از بدنه داخلی خودرو
طراحی سازه بدنه خودرو با منیزیوم سبک وزن تحت شرایط سقوط و لرزش
تقویت موضعی ورقهای فولاد برای طراحی قطعات سازگار با بار در سازه بدنه خودرو
کاهش لرزش سازه انعطافپذیر بدنه خودرو با استفاده از محرکهای پیرزواستاک
و …
گرایش طراحی سیستم های دینامیکی خودرو:
هدف از این رشته تربیت متخصصانی است که توانایی طراحی اجزا، سیستمهای تعلیق، ترمز و فرمان خوردو را داشته یاشند. در این رشته متخصصان به کمک مدارهای الکتریکی و مکانیکی، خودروهایی جهت راحتی سرنشینان در ناهمواریهای جاده طراحی میکنند. دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی این گرایش میتوانند در حوزههای مختلفی از جمله طراحی قطعات سیستمهای تعلیق، فرمان و ترمز، دینامیک و ارتعاشات خودرو، طراحی و تحلیل سازخ و بدنه خودرو و … به پایاننامه خود بپردازند. نمونههایی از زمینههای تحقیقاتی انجام شده توسط پژوهشگران داخلی و خارجی برای علاقهمندان به این گرایش در زیر آورده شده است:
طراحی ناظر دینامیکی برای سیستمهای هیبریدی: تئوری و کاربرد در مشکل کنترل خودرو
کنترل نگرش تطبیفی هندسی L1 برای خودرو هوایی بدون سرنشین
طراحی و تجزیه و تحلیل سیستم کنترل Swashplate برای پمپ پیستونی محوری نامتقارن
مدلسازی و شبیهسازی دینامیکی قطار مترو شهری
طراحی روشهای تلفیقی کنترل بهینه سیستمهای دینامیکی مرکب
و …
گرایش ساخت تولید:
متخصصان این رشته در حوزههای مختلفی از جمله، جوشکاری، فرم دادن فلزات، طراحی و تولید ماشن آلات صنعتی و … فعالیت دارند. کاربرد این رشته بسیار گسترده است و در صنایع متخلف از جمله کشاورزی، خودرو سازی، هوایی، نظامی و … استفاده میشود. دانشجویان کارشناسی ارشد این رشته برای انتخاب موضوع پایان نامه خود لازم است در علوم مختلفی از جمله سیستمهای تولیدی صنعتی، طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر، شکلدهی فلزات و متالوژی در تولید، کاربرد میکروپروسسورها، جوشکاری، ارتعاشات ماشین ابزار، طراحی اجزا و سازههای ماشین ابزار و سایر زمینههایی از این قبیل مهارت و دانش کافی را کسب کنند. در زیر میتوانید برخی از موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی مکانیک گرایش ساخت تولید را جهت ایده گرفتن برای انجام کار پژوهشی خود مشاهده کنید:
برنامهریزی تولید سیستمهای تولیدی انعطافپذیر با استفاده از عملکرد چندمنظوره کارآمد
کاربرد متالوژی پودر در پوشش قطعات ماشین آلات صنعتی
کاربرد میکروپروسسورها در سیستمهای جاسازی شده در خودرو
طراحی و ساخت دستگاه تابشدهی فراصوتی به منظور بررسی اثر همزمان التراسونیک و نانوذرات محتوی داروی ضد سرطان بر اسکلت سلولی
تخمین عمر باقیمانده خزش فولاد آلیاژی با استفاده از آزمون خزشی پانچ کوچک و روشهای آماری
و …
در صورت نیاز به مشاوره و انجام پایان نامه دکترا و ارشد با ما در اتباط باشید | پایان نامه ارزان